Nie trzeba nie wiadomo ilu składników, aby stworzyć smaczny i efektowny deser. Na bazie galaretki, serka naturalnego i jagód można przygotować takie lekkie, ładne i smaczne pucharki. Idealne na upalne dni.
2 godz.
Składniki:
-0,5 l jagód
-3 galaretki jagodowe
-350 g serka homogenizowanego naturalnego
Deser jagodowe trio z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jagody dzielimy po równo na trzy porcje. Jedną z galaretek rozpuszczamy w jednej szklance wrzątku. Studzimy. Przelewamy do czterech szerokich szklanek lub pucharków. Do każdego pucharka z galaretką wrzucamy po równo jedną z trzech porcji jagód. Odkładamy do lodówki do stężenia.
2.Drugą galaretkę rozpuszczamy w 0, 5 szklanki wody. Gdy ostygnie i zacznie tężeć serek dokładnie mieszamy z kolejną częścią jagód. Stopniowo, ciągle mieszając wlewamy galaretkę. Masę przekładamy do szklanek ze stężałą galaretką. Odkładamy do całkowitego stężenia.
3.Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody. Gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch deseru. Układamy na wierzchu ostatnią część jagód. Odkładamy do stężenia. Smacznego!
Komentarze