Jagodowe ciastko

0 (0 ocen)

Ekspresowe mocno jagodowe ciasto

Składniki:

  • • 1 l jagód
    • 2 budynie
    • 5 łyżek cukru
    • 1 opakowanie 330 ml śmietany 30 %
    • 2 galaretki malinowe
    • 2 łyżki żelatyny
    • 16 ciastek czekoladowych kwadratowych

Jagodowe ciastko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 600 ml wody.Dno blachy10/30cm wyłożyć warstwę ciastek.1/2 l jagód przełożyć do rondla zalać 1/2 l wody dodać 4 łyżki cukru zagotować Budyń rozpuścić w kilku łyżkach wody wlać na gotujące się jagody, mieszać do zagotowania, powstały budyń wlać na blachę. Ułożyć drugą warstwę ciastek zostawić wszystko do ostudzenia
  • 2. Gdy galaretka zacznie tężeć ubić śmietaną z 1 łyżką cukru. Do ubitej śmietany wlewać powoli 1/2 galaretki i na koniec ubijania dodać połowę z pozostałych jagód, przemieszać delikatnie i wyłożyć na blachę Na górę ciasta wyłożyć resztę jagód i zalać resztą galaretki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy