Jagodowe serca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego wycinamy 18 kwadratów, w 9 kwadratach wycinamy za pomocą foremki serduszka. Cały kwadrat smarujemy rozbełtanym jajkiem, przykrywamy kwadratem z wyciętym sercem, układamy w formie wyłożonej pergaminem. Robimy tak z pozostałymi kwadratami. Z serduszek, które zostały wycięte z kwadratów robimy podobnie, w serduszku wycinamy kółeczko, na całym serduszku układamy drugie serduszko z wyciętym kółeczkiem. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temp. 200 stopni ok. 12 min. Jeśli ciasto w serduszku za bardzo wyrosło przekłuwamy widelcem.
2.Krem:
Ubijamy schłodzoną śmietanę, dodajemy cukier a na końcu jogurt. Za pomocą szprycy nakładamy krem na wystudzone ciastka, dekorujemy jagodami, posypujemy cukrem pudrem
Komentarze