Jagodowe sernikobrownie

0 (0 ocen)

Doskonałe połączenie sernika z czekoladą i owocami. Ciasto nieco wilgotne, po prostu pycha!

Składniki:

  • 200 g mlecznej czekolady,
    200g margaryny,
    400g cukru pudru,
    5 jajek,
    100g mąki pszennej,
    1/2 kg półtłustego twarogu,
    35 dag jagód,
    cukier waniliowy.

Jagodowe sernikobrownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z 25 dag cukru pudru. Po kolei dodać trzy jajka. Czekoladę stopić i przestudzić, wlać do utartej margaryny. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. 3/4 masy wlać do blaszki o wym. 24x34cm.
  • 2. Twaróg utrzeć z resztą cukru pudru, cukrem waniliowym oraz pozostałymi jajkami. Wylać na masę czekoladową. Delikatnie wyłożyć resztę masy czekoladowej. Na wierzchu ułożyć jagody. Piec ok. 55 min w temp. 160st. Ostudzić w otwartym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Truskawkowe sernikobrownie