Jagodowo-cukiniowe placuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Przepyszne, delikatne placuszki. Idealne jako zdrowe śniadanie, lekki obiad lub kolacja.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • - mąka żytnia: 1/2 szklanki
    - jajko: 1 sztuka
    - maślanka: 1/3 szklanki
    - jagody: garść
    - cukinia: 120g
    - stewia: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1/2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 1/3 łyżeczki
    - cynamon: 1/3 łyżeczki
    - masło: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pancakes Placki

Jagodowo-cukiniowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ścieramy na tarce i odsączamy z nadmiaru wody.
  • 2. Mąkę przesiewamy z proszkiem, sodą, stewią, następnie miksujemy z maślanką i jajkiem.
  • 3. Dodajemy cukinię i dokładnie łączymy z ciastem.
  • 4. Na samym końcu wsypujemy borówki, delikatnie mieszamy.
  • 5. Smażymy na rozgrzanej, natłuszcoznej masłem patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować