Jagodowo-kokosowy sernik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Okrągłą tortownicę ( o śr.22 cm) wyłożyć papierem o pieczenia. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty. Jagody przebrać, opłukać i osączyć (mrożone lekko odmrozić). Połowę owoców zmiksować i przetrzeć, a resztę rozetrzeć widelcem. Żelatynę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
2.Jeden serek wymieszać ze szklanką jogurtu i musem jagodowym. Szklankę śmietany ubić z połową cukru oraz 2 łyżkami likieru.Dodać do masy serowej. Połowę żelatyny połączyć z pianką i wylać na spód biszkoptów. Przykryć pozostałymi biszkoptami. Wstawić na godzinę do lodówki do stężenia.
3.Pozostały serek połączyć z resztą jogurtu i rozgniecionymi jagodami. Resztę śmietany ubić z pozostałym cukrem oraz likierem. Dodać do masy serowej . Drugą połowę żelatyny połączyć z pianką. Rozsmarować ja na biszkoptach i schładzać torcik jeszcze 3 godziny. Dowolnie udekorować.
Komentarze