Jagodowy duet na cytrynowym biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem dodać sok cytrynowy, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Przelać ciasto do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą tortownicy (tylko dno). Ciasto wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika (termoobieg) i piec przez około 25-30 minut. Biszkopt ostudzić w formie.
2.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie dobrze już zastygać, wymieszać ją z serkami, jagodami i dżemem. Gotowa masę wylać na ciasto i wstawić na około 15-20 minut do lodówki.
3.Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i pozostawić do ostygnięcia, jagody zmiksować na mus. Mocno tężejącą galaretkę wymieszać z jagodami, wylać na masę serowo-jagodową, wstawić na około 15 minut do lodówki, Wierzch można posypać jagodami.
Komentarze