Jagodowy mus latem pachnący

5 (177 ocen)

  • 20 min

Apetycznie wygląda ,świetnie smakuje idealny na letni podwieczorek

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g serka ricotty
    200 g jagód
    4 łyżki cukru pudru
    200 ml śmietanki kremówki 36%
    skórka otarta z cytryny
    melisa cytrynowa do dekoracji
    1 śmietan fiks
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy

Jagodowy mus latem pachnący - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce płuczemy na sicie.Odkładamy 1 łyżkę do dekoracji,pozostałe owoce miksujemy blenderem i dodajemy do serka .Śmietanę ubić z śmietan fiks i cukrem pudrem dodać do masy serowo-owocowej.Dokładnie wymieszać . Gotowy deser rozlać do pucharków . Udekorować owocami skórką cytrynową i świeżymi listaki bazylii cytrynowej.Można po wierzchu polać troszkę śmietanki kremówki.

Porady

Zamiast jagód możesz użyć malin lub truskawek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować