Jagodowy pucharek sernikowy na zimno z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce płuczemy i osuszamy dokładnie z wody - wieczorem tylko jagody, rano pozostałe owoce. Jagody miksujemy na mus i mieszamy dokładnie łyżką razem z serkiem twarogowym oraz cukrem pudrem.
2.Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, czekamy chwilkę by napęczniała i podgrzewamy ją nad palnikiem (mieszając), by rozpuściła się dokładnie. Czekamy chwilkę, aż lekko przestygnie i dodajemy do niej 3 łyżeczki masy serowo-jagodowej, mieszamy i wlewamy ten mix do naszej masy serowo-jagodowej. Dokładnie mieszamy łyżką.
3.Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy delikatnie łyżką z masą serowo-jagodową. Powstałą masę przekładamy do pucharków (przepis na 3 pucharki) i wstawiamy do lodówki na całą noc, by masa stężała.
4.Rano dekorujemy masę jagodową świeżymi owocami: borówką amerykańską, jezynami i poziomkami oraz listkami mięty.
Komentarze