Jaja faszerowane

4.5 (195 ocen)

  • 20 min

Faszerowane jaja są znakomitą przekąską. Zwykle faszeruje się je pieczarkami. Farsz z pasztetu i soczewicy nadaje im niecodzienny i ciekawy smak.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jaj
    pasztet drobiowy
    soczewica zielona i czerwona (duża garść każdego rodzaju)
    szczypior
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyciągamy żółtka. Do małej miseczki, wkładamy pasztet i żółtka z połowy jaj, rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekany szczypiorek, łyżkę majonezu, doprawiamy pieprzem. Nadziewamy połowę z ugotowanych jaj. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie. Następnie łączymy ją z żółtkami pozostałych jaj, dodajemy posiekany szczypiorek, trochę pieprzu i małą łyżeczkę majonezu. A potem nadziewamy resztę jaj.

Porady

Nadzienie z soczewicy i pasztetu można wykorzystać również do przygotowania mini kanapek warzywnych. Rewelacyjnie smakowały plastry ogórka posmarowane tym farszem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować