Jaja faszerowane

0 (0 ocen)

Smaczne zarówno od razu po przyrządzeniu na ciepło, jak i na zimno.

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
    15 - 20 dkg pieczarek
    2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
    1 jajo
    bułka tarta
    olej

Jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotowane na twardo studzimy i nieobrane przekrawamy na pół ( w szerz) bardzo ostrym nożem.
  • 2. Pieczarki podduszamy na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Z przekrojonych jaj wyjmujemy żółtko i wraz z pieczarkami mielimy. Uzyskana masę mieszamy ze szczypiorkiem. Można doprawić do smaku.
  • Jaja faszerowane 3. Masę nakładamy do przekrojonych jaj w miejsce żółtek. Roztrzepujemy jajko. Maczamy każdą połówkę kolejno w jajku i bułce tartej. Podsmażamy na małym ogniu aż do podgrzania całej połówki jaja.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy