Jaja faszerowane grzybkami marynowanymi

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Smaczne muchomorki na świąteczne śniadanie

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    2 łyżki majonezu
    1/2 szkl marynowanych grzybków (u mnie pieczarki)
    5 małych pomidorków na kapelusze
    pieprz, sól
    sałata do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jaja faszerowane grzybkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać,ściąć czubki tylko tyle żeby można było wydłubać żółtka
  • 2. Grzyby drobno posiekać,dodać majonez i utarte żółtka. Doprawić,wymieszać i wypełnić białka
  • 3. Pomidorki przeciąć wyjąć nasionka
  • 4. Jaja stawiamy na pokrojonej sałacie ścięciem do dołu i przykrywamy kapeluszem z pomidora

Porady

Kropki robimy z majonezu tuż przed podaniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować