Jaja faszerowane pastą pieczarkową

4.5 (147 ocen)

  • 25 min

Jaja zawsze od szczęśliwych kurek, ale z dodatkami są jeszcze smaczniejsze :)

  • 25 min

Składniki:

  • 6 jaj
    10 dużych pieczarek
    1 mała cebulka
    pęczek pietruszki
    majonez
    sól i pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jaja faszerowane pastą pieczarkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo. Pieczarki i cebulę czyścimy i kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Gotowe przekładamy do miseczki.
    Ugotowane jaja, obieramy ze skorupki, przekrajamy na pół i wyciągamy żółtko, które dokładamy do pieczarek.
    Do miseczki z pieczarkami, cebulką i żółtkiem dokładamy około 2 łyżki majonezu, drobno posiekaną pietruszkę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie do uzyskania pasty.
    Przekrojone i wydrążone jajka wypełniamy pastą.
    Gotowe jajka możemy przyozdobić natką bądź kleksem z majonezu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować