Jaja faszerowane ziołami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Znakomita przystawka pełna świeżych ziół.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jaja: 3 sztuki
    - natka zielonej pietruszki- posiekana: 1 pęczek
    - koperek siekany, świeży albo mrożony: 0.5 pęczka
    - szczypiorek cienki posiekany: 1 pęczek
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 3 łyżki
    - olej: 50 mililitrów

Jaja faszerowane ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugoruj na twardo. Ostrym nożem przekrój na połówki. Wydrąż jajka ze środka pozostawiając skorupki. Posiekaj zioła i jaja. Wymieszaj dodaj łyżkę masła. Faszeruj jaja masą i otocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju kilka minut aż bułka tarta się zrumieni.Odsącz na ręczniczku. Podawaj na roszponce z sosem winegret.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy