JAJA FARSZEROWANE PAPRYKĄ, CEBULĄ I PIECZARKAMI

4.48 (165 ocen)

  • 30 min

Idealne na świąteczny stół.

  • 30 min

Składniki:

  • 12 jajek S
    pół papryki czerwonej
    średnia cebula
    5 średnich pieczarek
    czubata łyżka majonezu
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jaja farszerowane papryką, cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które następnie wkładamy do miski.
  • 2. Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy na bardzo drobno i odparowujemy na patelni. Gdy woda uleci, dodajemy niewielką ilość oleju i podsmażamy. Kiedy wszystko zmięknie, farsz zdejmujemy z ognia i dodajemy do żółtek.
  • 3. Żółtka mieszamy z farszem i majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Jajka
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Papryka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować