Jaja z sosem chrzanowo-pieprzowym

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybka przystawka doskonała na każdą okazję!

  • 10 min

Składniki:

  • 7 jaj,
    majonez,
    jogurt naturalny,
    pieprz czarny,
    chrzan,
    papryka czerwona-ogórek do dekoracji,

Jaja z sosem chrzanowo-pieprzowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie około 5 minut.
    Sos: 2 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego. Dodajemy 2 łyżki startego chrzanu i pół łyżeczki pieprzu.Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.

    Jaja obieramy ze skorupki, kroimy na pół. Układamy na talerzu żółtkami do góry. Na każdą połówkę jajka, kładziemy po łyżce/łyżeczce sosu. Dekorujemy papryką i ogórkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy