Jajeczne wrapy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Grzyby drobno posiekaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Zeszklij cebulę na oleju. Wówczas dodaj grzyby. Smaż je do momentu aż cała woda odparuję. Podlej je odrobiną wody i duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dopraw je do smaku solą i pieprzem.
2.Do miseczki wbij 1 jajko. Dodaj 1 łyżkę mleka, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie rozkłóć.
3.Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Wlej zawartość miseczki na patelnię. Smaż omlet na rumiano z obu stron.
4.Zdejmij go z patelni, wyłóż porcję grzybów i omlet zwiń tak jak naleśnika. Analogicznie usmaż pozostałe dwa omlety.
Wrapy możesz podać z sosem śmietanowym i surówką.
Komentarze