Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem

4.5 (142 ocen)

  • 30 min

Fantastyczna przystawka, szybka i prosta w wykonaniu. Pięknie prezentuje się na stole, niestety wyjątkowo krótko, ponieważ bardzo szybko z niego znika ;)

  • 30 min

Składniki:


  • 3 jaja
    2 łyżeczki majonezu
    szczypta koperku
    szczypta natki pietruszki
    sól, pieprz
    2 plastry wędzonego łososia
    6 oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajeczne łódeczki z wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo, przekrawamy na pół w poprzek, wyciągamy żółtka. Majonez, koperek, natka pietruszki, sól i pieprz łączymy z żółtkami za pomocą widelka na jednolitą masę jajeczną. Napełniamy nią puste połówki jajek. Plastry łososia dzielimy na 3 części, każdą nabijamy na wykałaczkę, a na jej wierzchu umieszczamy oliwkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować