Jajeczne mielone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie i proste danie. Idealne na piątkowy obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 11 jajek
    cebula
    bułka tarta,
    kasza manna
    majeranek
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    olej

Jajeczne mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażymy 1. 10 jajek ugotować na twardo.
    Obrać i zmielić blenderem (można także zetrzeć na tarce i drobniejszych oczkach).
    Do masy dodać surowe jajko, drobno posiekaną cebulkę, łyżkę kaszy manny, przyprawy i bułkę tartą (ok. 5 łyżek).
    Uformować małe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju.

Porady

Jeśli kotleciki zostaną nam na drugi dzień świetnie nadają się na chlebek pokrojone w plastry.

Komentarze

Podobne przepisy