Jajecznica z czosnkiem

4.45 (163 ocen)

  • 5 min

Kiedy pustka w lodówce to jest pomysł na danie ;)

  • 5 min

Składniki:


  • 10 jaj
    2 ząbki czosnku
    sól
    pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.45 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajecznica z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka po kolei wbijamy do miseczki sprawdzając ich świeżość, roztrzepujemy je widelcem przyprawiając niewielka ilością soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
  • 2. Rozgrzewamy niezbyt mocno patelnię, wlewamy niewielka iloćc oliwy i dodajemy przeciśnięte przez praskę dwa zabki czosnku. Smażymy kilka sekund nie dopuszczając czosnek sie zbrązowił bo wtedy będzie gorzki. Wylewamy na patelnię jajka i wszystko mieszamy. Smażymy cały czas mieszając az jajka się zetną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować