JAJECZNICA Z KOZIM TWAROGIEM

5 (163 ocen)

  • 20 min

Ma wyjątkowy smak :)

  • 20 min

Składniki:

  • NA 3 PORCJE:

    8 (najlepiej wiejskich) jajek
    duża cebula
    100 g koziego sera białego
    2 łyżki masła
    trochę mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica Jajko

Jajecznica z kozim twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Gdy będzie już lekko zarumieniona, dodać pokrojony w kostkę ser. Smażyć to kilka minut aż ser trochę (ale nie całkowicie) się roztopi.
  • 2. Do miski lub innego naczynia wbić jajka, dolać trochę mleka, doprawić solą i pieprzem i wymieszać, aż białko i żółtko zamieni się na jednolitą masę jajeczną.
  • 3. Jajka wlać na patelnię i smażyć na bardzo wolnym ogniu, mieszając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kozi ser Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować