JAJECZNICA Z KABANOSEM, PAPRYKĄ i SZCZYPIORKIEM

5 (1 ocen)

  • 15 min

Ta jajecznica to wspomnienia moich wakacji u babci na wsi. Przygotowana ze świeżutkich jajek i swojskiej kiełbaski, posypana szczypiorkiem z ogródka...jeden z moich smaków dzieciństwa.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 dużych najlepiej swojskich jajek
    2 kabanosy
    ½ czerwonej papryki
    szczypiorek
    sól
    świeżo mielony pieprz
    oliwa z oliwek
     
     
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki

Jajecznica z kabanosem, papryką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, posolić i poddusić przez 5 min. Pod przykryciem.
  • papryka i kabanosy 2. Do podduszonej papryki dodać pokrojone w plasterki kabanosa i podsmażyć jeszcze przez chwilke.
  • 3. Teraz wbić jajka i mieszać do momentu uzyskania odpowiedniej (ulubionej) konsystencji jajecznicy. Ewenualnie doprawić solą (uwaga! Kabanosy są słone).
  • 4. Podawać posypaną szczypiorkiem i świeżo zmielonym paprzem. Tak przygotowana jajecznica wyśmienicie smakuje ze świeżym chrupiącym chlebem.Smacznego!

Porady

Do jajecznicy można użyć ulubionej wędzonej kiełbasy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kabanosy Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować