Jajecznica z ogórkiem zielonym i papryką

4.5 (199 ocen)

Jajecznica w letnim klimacie:) kolorowa i zaskakująco pyszna:) serdeczne polecam:P

Składniki:

  • 2 ogórki gruntowe
    1/4 czerwonej papryki
    1/4 cebuli
    3 jajka
    2 łyżki masła
    2 gałązki koperku
    2 gałązki natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z ogórkiem zielonym i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w mała kostkę. Zeszklić ją na maśle. Sprawioną paprykę pokroić w małą kostkę i dodać do cebuli. Smażyć razem jakieś 2-3 minuty.Ogórki umyć, osuszyć i obrać ze skórki. Wydrążyć miąższ i pokroić na kawałki średniej wielkości. Przełożyć na patelnię i smażyć nadal około 2-3 minut. Wbić jaja, doprawić i smażyć jajecznicę do konsystencji jaką kto lubi. Na koniec dodać posiekany koperek i natkę. Zamieszać 2-3 razy i podawać gorące. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować