Jajecznica z makaronem

4.5 (185 ocen)

  • 25 min

Szybki obiad z "niczego", czyli kiedy rodzina głodna a w lodówce pustki.

  • 25 min

Składniki:

  • 5 jajek
    makaron (garść lub dwie)
    kilka plasterków wędliny
    pomidor
    kilka plasterków sera żółtego
    łyżeczka smalcu

Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajecznica

Jajecznica z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy, aby stał się miękki. W tym czasie kroimy pozostałe składniki w kosteczkę.
  • 2. Kiedy makaron się ugotuje, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, po czym wrzucamy najpierw wędlinę, aby się trochę podsmażyła. Po uzyskaniu pożądanego przez nas efektu (ja lubię kiedy jest zarumieniona) dorzucamy wszystkie pozostałe składniki.
  • 3. Kiedy jajka się zetną, a cała potrawa się pięknie połączy, rozdzielamy na porcje i zajadamy z wielkim apetytem!

Porady

Do składników można śmiało dorzucać wszystko co dusza zapragnie i co znajdziemy w lodówce

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować