Jajecznica z salami i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 10 min

Wyjątkowe połączenie trzech składników daje niepowtarzalny, słodko-słony smak jajecznicy

  • 10 min

Składniki:

  • 2-3 jajka
    garść suszonej żurawiny
    1 plasterek salami
    3 łyżki wody
    1/4 łyżeczki masła klarowanego
    sól i pieprz do smaku

Jajecznica z salami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawinę opłukać.
  • 2. Salami pokroić w cienkie paski.
  • 3. Na rozgrzaną patelnię wlać wodę i dodać żurawinę. Dusić około minuty.
  • 4. Jajka wbić do garnuszka i roztrzepać.
  • 5. Dodać masło, salami i na końcu jajka. Wymieszać.
  • 6. Smażyć do momentu ścięcia się jajek.
  • jajecznica z salami i żurawiną 7. Doprawić solą i pieprzem.

Porady

Podane proporcje dotyczą jednej porcji.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy