Jajecznica z szynką, cebulką i żółtym serem

4.99 (182 ocen)

Jedna z naszych ulubionych propozycji śniadaniowych.

Składniki:

  • 3-4 jajka
    5 plasterków szynki
    1 większa cebula
    50g sera żółtego
    2 łyżki masła
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej, sól, pieprz, wegeta
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Jajko Przystawki Szynki Ser

Jajecznica z szynką, cebulką i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przurumienienie cebuli i szynki 1. Szynkę i cebule pokroić w kostkę. Przysmażyć na maśle, doprawić do smaku wegeta, papryką słodką i pieprzem.
  • Ser potarty 2. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Jajka 3. Jajka wbić do garnuszka, dodać tyle szczypt soli ile mamy jajek, rozmieszać.
  • Przyrządzanie jejecznicy 4. Jajka wlać do przyrumienionej cebuli i szynki, dodać potarty ser żółty, mieszać aż do ścięcia jajek.

Porady

Ilość soli: na każde jajko 1 szczypta soli. Jajecznice wg uznania można podać polaną ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Ser żółty Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować