Jajka w koszulkach inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę, pomidora, ogórka
i rzodkiewki myjemy, osuszamy.
Kroimy w paski.
2.Boczek kroimy w paski,
podsmażamy na patelni i wyjmujemy. Na tłuszcz
ze smażenia wkładamy sałatę.
Smażymy ok. pół minuty.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy
pozostałe warzywa.
Mieszamy. Doprawiamy.
Wykładamy na talerz. Posypujemy
boczkiem.
3.W rondlu zagotowujemy
wodę z niewielką ilością soli.
Gdy zacznie wrzeć, robimy
pośrodku wir i wbijamy
jajko. Gotujemy ok. 2 minut.
Wyjmujemy, układamy na
boczku. Oprószamy pieprzem
i posypujemy szczypiorkiem.
W ten sam sposób
przygotowujemy drugie jajko.
Podajemy z grzankami
posmarowanymi masłem.
Komentarze