Jajka z mięsnym musem

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lekka przekąska i bardzo pyszna,wymyślił ja móją mąż,i tak nam przypadła do gustu,że serwujemy te jajka na każdą uroczystosc:-)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 10 sztuk
    - filet z piersi kurczaka: 1 sztuka
    - majonez: 1 łyżka
    - jogurt grecki: 3 łyżki
    - ogórki kiszone lub korniszone/małe: 2 sztuki
    - świeżozmielony pieprz: 0.5 łyżeczki
    - sól morska: 1 szczypta
    - cebulka mała: 1 sztuka
    - kapary: 5 łyżek
    - szczypiorek: 1 pęczek

Jajka z mięsnym musem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo (10min.) zalać zimną wodą,by skorupki łatwo dało się oczyścić.Filet ugotować na mięko(15min),wystudzić - włożyć do malaksera,dodac jogurt ,majonez i pokrojoną cebulkę - wyrobić jednolity gładki mus,dodać pokrojone w drobniutką kosteczke ogórki,doprawić solą i pieprzem.Jajka oczyścić,poprzecinać wzdłuż na pół,wyłożyć na paterę.Szprycą wyciskać na jajka mus,posypać odsączonymi kaparami i drobno posiekanym szczypiorkiem.
    SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy