Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką, serem, pieczarkami i papryką

4.86 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Szybkie i bardzo proste w przygotowaniu. Bułeczki nadają się zarówno na kolację jak i śniadanie. To również świetna przekąska dla niespodziewanych gości.
Moje córeczki mówią na nie bułeczki z niespodzianką.
Fajna propozycja również na wielkanocne śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 bułeczki,
    2 plasterki żółtego sera,
    2 plasterki szynki (ja dałam konserwową),
    2 jajka,
    2 małe pieczarki,
    po paseczku czerwonej i żółtej papryki,
    2 łyżeczki posiekanego szczypiorku,
    1-2 łyżki masła,
    ząbek czosnku,
    Sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

4.86 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką, serem, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułeczki zapiekane z jajkiem, szynką, serem, pieczarkami i papryką 1. Bułki przecinamy na wysokości ok 3/4 wysokości i wydrążamy środek, tak by powstała nam miseczka.
    Do każdej bułeczki kładziemy po kawałku masła, dajemy odrobinę posiekanego czosnku, następnie pokrojony w kostkę ser szynkę, pieczarki i paprykę. Na górę do każdej bułki wbijamy jajko, posypujemy szczyptą soli i pieprzu do smaku oraz szczypiorkiem.
    Bułki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15 min aż jajko nam się lekko zetnie. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować