Jajka z tapenadą z suszonych pomidorów, oliwek i kaparów

4.5 (185 ocen)

  • Dla 6 osób

Bardzo szybka i smaczna propozycja jaj faszerowanych na stół wielkanocny i nie tylko.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -6 jajek
    -4 suszone pomidory w oliwie
    -4-5 czarnych oliwek bez pestek
    -1 łyżeczka kaparów
    -2 łyżeczki majonezu
    -szczypta płatków chili
    -2-3 listki świeżej bazylii
    -czarny pieprz świeżo mielony
    -szczypta soli morskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka z tapenadą z suszonych pomidorów, oliwek i kaparów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół wzdłuż, a ze środków wyjmujemy żółtka. Do blendera wrzucamy suszone pomidory, oliwki, kapary i listki bazylii, całość miksujemy na masę. Dodajemy żółtka oraz majonez. Ponownie miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą płatków chili. Farszem wypełniamy połówki białek. Całość możemy udekorować płatkami chili lub rzeżuchą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować