Jajka zapiekane w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na śniadanie

  • 30 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1/3 szklanki śmietany 30%
    1 łyżeczka mąki krupczatki
    5 dkg sera żółtego
    1-2 pieczarki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    szczypiorek

Jajka zapiekane w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka zapiekane w śmietanie 1. Śmietanę lekko ubić i wymieszać z mąką. Naczynie do zapiekania natłuścić, wysypać częścią sera żółtego, zalać śmietaną. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 5 minut. Wyjąć, wbić jajka, dodać podsmażone pieczarki, posolić. Wierzch posypać resztą startego sera. Przyprawić pieprzem i słodką papryką. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Podawać posypne szczypiorkiem. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy