Jajka faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na maśle. Odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.Jajka kroimy na pół. Białka układamy na półmisku do jajek. Żółtka wkładamy do misy malaksera.
3.Do żółtek dodajemy przestudzone pieczarki, natkę pietruszki i majonez. Miksujemy do połączenia składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Przygotowaną masą napełniamy połówki białek.
5.W środku układamy różę ułożoną z półplasterków pomidora, ozdabiamy pietruszką, oliwkami oraz pomidorkami. Same jajka dekorujemy biedronkami z czarnych oliwek i pomidorków oraz pszczółkami z zielonych i czarnych oliwek, czułki robimy z łodyżek natki lub szczypiorku, a skrzydełka z półplasterków ogórka. Smacznego;)
Komentarze