Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja faszerowanych jaj bez majonezu.

  • 15 min

Składniki:

  • 10 jaj
    pęczek rzodkiewki
    pęczek szczypiorku
    1 długi ogórek
    100 g serka 0 % (u mnie Miss Talia, ale może być też Emilki)
    sól, pieprz

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ajka gotujemy na twardo. Rozcinamy na pół, wydrążamy.
    Żółtka przekładamy do miseczki, kruszymy w dłoni bądź rozgniatamy widelcem.
    Na tarce (drobne oczka) ścieramy rzodkiewkę i ogórka. Odciskamy lekko nadmiar soków.
    Szczypior siekamy bardzo drobno.
    Mieszamy: żółtka, ogórek, rzodkiewkę i szczypiorek wraz z serkiem
    Doprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy