JAJKA FASZEROWANE Z MOZZARELLĄ I POMIDOREM

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane w nieco inny sposób.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka,
    kulka mozzarelli,
    łyżeczka oliwy,
    10 liści bazylii,
    niezbyt duży pomidor,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane z mozzarellą i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotuję, przekrawam na pół, wyjmuję żółtka. Dobrze rozgniatam widelcem.
    Mozzarellę osączam z zalewy, drobno siekam. Łączę z posiekaną bazylią i oliwą. Doprawiam solą i pieprzem.
    Pomidora sparzam, obieram ze skórki, wyjmuję nasiona, resztę drobno siekam i dodaję do mozzarelli.
    Wszystko łączę z żółtkami, faszeruję jajka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować