Jajka faszerowane z tuńczykiem i rzeżuchą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Polecam na śniadanie wielkanocne

  • 40 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo, mała puszka tuńczyka rozdrobnionego w wodzie, łyżka majonezu, sól, pieprz, rzeżucha.

Jajka faszerowane z tuńczykiem i rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i utrzeć je na gładką masę. Tuńczyka odsączyć z wody i dodać do żółtek, wymieszać. Doprawić majonezem, solą, pierzem. Do masy można dodać 2 łyżki listków rzeżuchy i wymieszać. Nałożyć farsz na białka jajek i udekorować na wierzchu listkami rzeżuchy.

Komentarze

Podobne przepisy