Jajka faszerowane zielonym ogórkiem

4.5 (197 ocen)

Moje pierwsze jajka z zielonym ogórkiem, ale są tak pyszne,że na pewno nie ostatnie, zapraszam:)

Składniki:

  • 6 jajek
    200 g ogórka zielonego
    3 rzodkiewki
    2 gałązki koperku
    2 łyżeczki śmietany 18%
    Sól, kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane zielonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i ostrożnie obrać . Przekroić na pół. Wyjąć żółtka, przełożyc je do miski. Rozetrzeć je widelcem. Z ogórka odkroić 12 cienkich plastrów. Odłożyć na bok.
  • 2. Resztę ogórka obrać, wydrążyć nasiona. Pokroić ogórka drobniutko i przełożyć do żółtek. Wymieszać. Koperek posiekać, razem ze śmietaną dodać do miski.
  • 3. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować w dłoniach kuleczki wielkosci orzecha włoskiego i włożyć w białko. Plaster ogórka nabić na wykałaczkę i wbić w białko, tworząc żagiel.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować