Jajka faszerowane awokado i groszkiem

4.49 (151 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Uwielbiam faszerowane jajka bo są bardzo łatwe w przygotowaniu i bez trudu można modyfikować ich smak. W wersji z białym serkiem zamiast majonezu oraz pełnym dobroczynnych kwasów tłuszczowych awokado jest nie tylko pyszne ale też zdrowe.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    dojrzałe awokado
    3 łyżki groszku
    2 łyżki twarogu sernikowego
    sól, czarny pieprz, płatki papryki
Wystaw ocenę:

4.49 (151 ocen)

Jajka faszerowane awokado i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy, obieramy i odcinamy górna część. Delikatnie wydrążamy żółtko.
  • Jajka faszerowane awokado i groszkiem 2. Groszek gotujemy w osolonej wodzie 2-3 minuty. Odcedzamy. Awokado rozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  • 3. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować