Jajka faszerowane buraczkiem

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Takie jajka zachwycają nie tylko kolorem. Nietuzinkowa pozycja w wielkanocnym menu miło zaskoczy smakiem, aromatem. Kolorowy akcent, który na pewno pięknie zaprezentuje się na stole wśród pozostałych świątecznych pyszności.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    1 większy ugotowany, obrany czerwony burak (150 g)
    1 łyżka majonezu
    ½ łyżeczki kminku całego
    ½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Jajka faszerowane buraczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane buraczkiem 1. Obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka, białka odłożyć. Buraczka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do żółtek. Następnie wsypać kminek, kolendrę oraz dodać majonez. Całość rozetrzeć widelcem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym.
  • Jajka faszerowane buraczkiem 2. Przygotowaną masą nafaszerować odłożone wcześniej białka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować