Takie jajka zachwycają nie tylko kolorem. Nietuzinkowa pozycja w wielkanocnym menu miło zaskoczy smakiem, aromatem. Kolorowy akcent, który na pewno pięknie zaprezentuje się na stole wśród pozostałych świątecznych pyszności.
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1 większy ugotowany, obrany czerwony burak (150 g)
1 łyżka majonezu
½ łyżeczki kminku całego
½ łyżeczki mielonych owoców kolendry
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
Jajka faszerowane buraczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane jajka przekroić wzdłuż na połówki, wyjąć żółtka, białka odłożyć. Buraczka zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej i dołożyć do żółtek. Następnie wsypać kminek, kolendrę oraz dodać majonez. Całość rozetrzeć widelcem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym.
2.Przygotowaną masą nafaszerować odłożone wcześniej białka.
Komentarze