Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

Szybka przystawka na każdą imprezę.

Składniki:

  • 6 jajek (najlepsze są 0 lub 1)
    200 gram pieczarek
    łyżka masła
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz czarny i ziołowy
    pół pęczka szczypiorku

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy żółtka. Szczypiorek kroimy drobno, mieszamy z żółtkami, majonezem, szczyptą pieprzu ziołowego i ok.1/3 łyżeczki czarnego. Pieczarki kroimy w kostkę I wrzucamy na rozgrzane masło. Smażymy kilka minut, studzimy i dodajemy do żółtek. Powstałym farszem nadziewamy białka. Na talerzu możemy posypać natką pietruszki lub podać z z oliwkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy