Jajka faszerowane rybą w sosie pomidorowym

4.5 (183 ocen)

  • 20 min

Bardzo proste w przygotowaniu, a tak niezwykle smaczne!

  • 20 min

Składniki:

  • 12 jajek ugotowanych na twardo
    1 konserwa rybna w pomidorach
    4 - 5 łyżek majonezu
    Sól, pieprz
    Zielona sałata, szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane rybą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Rybę wyciągnąć z puszki, zabierając jedynie 2łyżki sosu pomidorowego. Dokładnie rozdrobnić ją widelcem razem z żółtkami, sosem oraz majonezem. Całość ewentualnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotowym farszem napełnić biała. Ułożyć na sałacie. Udekorować szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować