Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i pieczarkami

4.5 (143 ocen)

  • 20 min

Chciałam przygotować jajka bez dodatku majonezu, ale żeby były równie pyszne. Pieczarki lubi chyba każdy, dodatek suszonych pomidorów robi smaczek. To moja trochę inna propozycja na farsz do wielkanocnych jajek. Mam nadzieję, że taka odmiana i Wam posmakuje!

  • 20 min

Składniki:

  • * 6 jajek
    * szklanka drobno posiekanych pieczarek
    * pół cebuli
    * 4 suszone pomidory plus 2 łyżki oliwy z pomidorów
    * łyżka szczypiorku
    * łyżka rzeżuchy
    * sól, świeżo mielony czarny pieprz
    * sałata
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Przekroić na połówki. Na oliwie z suszonych pomidorów podsmażyć posiekaną cebulę razem z pieczarkami, przestudzić. Pomidory posiekać, wymieszać z pieczarkami oraz roztartymi żółtkami z jajek. Dodać posiekany szczypiorek i rzeżuchę, przyprawić do smaku. Nadziać jajka. Na talerzu ułożyć listki sałaty, połówki faszerowanych jajek, całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować