Jajka kwiaty z kremem maślanym na sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo(8 minut w osolonej wodzie,licząc od zagotowania wody),obrać ze skorupek,przekroić na pół (poziomo),wyjąć żółtka.
2.Ogórki,pieczarki marynowane drobno pisiekać,połączyć z majonezem i przyprawami.Powstanie gęsty sos tatarski.
3.Ugotowane żółtka i miękkie masło utrzeć na jednolity krem maślany.Przełożyć do szprycy z końcówką falistą.Kremem faszerować jajka(np.jak na zdjęciu,tworząc na jajku kwiat).Posypać świeżo mielonym pieprzem,udekorować pomidorem,rzeżuchą,szczypiorkiem.Jajka ułożyć na sosie tatarskim(łyżkę sosu na połówkę jajka).Wokół sosu ułożyć kapary.
Komentarze