Wyjątkowy smak..urozmaicenie tradycyjnie podanych jajek. Smakują nie tylko przy Wielkanocy
15 min
Składniki:
jajka- ilośc wg potrzeby
2 szkl wody
1/2 szkl octu
1 łyżka soli
8 ziaren pieprzu ang
4 liście laurowe
6 ziarenek ziela ang
2 ostre papryczki- jeśli nie chcemy ostergo smaku, dajemy dwa paski
słodkiej papryki
2 gałązki rozmarynu świeżego
3-4 krążki cebuli czerwonej
Jajka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Z jednego boku kazdo jajko nadbijamy. Wodę
zagotowujemy z octem i solą. Jajka układamy w naczyniu , układamy
wszystkie przyprawy, zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy na min dobę,
po
tym czasie obieramy, podajemy same lub z ulubionym sosem. Np chrzanowym.
Komentarze