JAJKA MARYNOWANE

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wyjątkowy smak..urozmaicenie tradycyjnie podanych jajek. Smakują nie tylko przy Wielkanocy

  • 15 min

Składniki:

  • jajka- ilośc wg potrzeby
    2 szkl wody
    1/2 szkl octu
    1 łyżka soli
    8 ziaren pieprzu ang
    4 liście laurowe
    6 ziarenek ziela ang
    2 ostre papryczki- jeśli nie chcemy ostergo smaku, dajemy dwa paski
    słodkiej papryki
    2 gałązki rozmarynu świeżego
    3-4 krążki cebuli czerwonej

Jajka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Z jednego boku kazdo jajko nadbijamy. Wodę
    zagotowujemy z octem i solą. Jajka układamy w naczyniu , układamy
    wszystkie przyprawy, zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy na min dobę,
    po
    tym czasie obieramy, podajemy same lub z ulubionym sosem. Np chrzanowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy