Na Wielkanocny czas, staram sie aby śniadanie nie zawsze było takie samo, co roku robię coś innego, tym razem proponuję jajka nadziewane awokado i delikatnym wędzonym łososiem, z prostych składników, wyczarujesz coś naprawdę pysznego!
30 min
Składniki:
6 jaj
100 g wędzonego łososia
1 dojrzałe awokado
2 cebulki dymki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka soku z limonki
sól morska do smaku
pieprz biały do smaku
cząstki limonki do dekoracji
świeży koperek do dekoracji
Jajka nadziewane awokado i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotuje w osolonej wodzie na twardo, obieram kroję na połówki, żółtka wydrążam do miseczki, z awokado wyjmuję pestkę , miąższ przekładam do żółtek, skrapiam sokiem z limonki aby nie sciemniało, dodaję posiekaną dymkę, majonez, doprawiam do smaku solą i białym pieprzem, całość ucieram widelcem na gładką pastę.
2.Nadziewam jajeczka, na wierzchu układam paseczki pokrojonego wędzonego łososia, dekoruję koperkiem i cząstkami limonki.
Podaję na świąteczny stół.
Komentarze