Jajka nadziewane awokado i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo, dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka, które rozcieramy w miseczce widelcem.
2.Miąższ awokado kroimy w kosteczkę i skrapiamy sokiem z cytryny, żeby nie ściemniało.
3.Szczypiorek i rzodkiewki myjemy i osuszamy ( jedną rzodkiewkę kroimy w plasterki ) następnie drobno kroimy i dodajemy do żółtek ( 2 łyżki posiekanego szczypiorku odkładamy do dekoracji ), dodajemy również jogurt i awokado, delikatnie mieszamy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
4.Połówki jajek napełniamy nadzieniem i dekorujemy pokrojoną w plasterki rzodkiewką i odłożonym szczypiorkiem.
5.Jajka są gotowe do podania. Smacznego.
Porady
Można zrobić większą ilość, np. z podwójnej porcji.
Komentarze