A gdyby tak połączyć wszystko i zapiec w piekarniku? Wyszło rewelacyjnie - chrupiąca bułka, podsmażone krążki parówek i jajko w płynnym żółtkiem. Takie śniadanie to ja rozumiem!:)
25 min
Składniki:
2 bułki
2 parówki
2 jajka
1 łyżka masła klarowanego lub oliwy
ognista mieszanka przypraw
natka pietruszki lub szczypiorek do dekoracji
Jajko zapiekane w bułce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówki kroimy, obsmażamy na maśle. Bułki ścinamy z wierzchu, wydrążamy miękisz (lub ugniatamy), do bułek przekładamy kawałki parówek, wbijamy po jednym jajku, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 20 minut w te,mp. 180stC, aż białko się zetnie. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw, szczypiorkiem lub natką. Podajemy na gorąco.
Smacznego!
Komentarze