Jak zjeść rybę w pracy

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

sałatka prosta i lekka - wyrazista w smaku.Najważniejsze w niej to że to propozycja na zjedzenie w pracy czegoś innego niż kanapki!!!

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:


  • - dorsz czerniak: 100 gramów
    - szpinak baby: 1 szklanka
    - kiełki rzodkiewki: 0.5 szklanki
    - pomidory koktajlowe lub cherry: 6 sztuk
    - czosnek marynowany: 10 ząbków
    - kapary: 15 sztuk
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - natka piertuszki: 0.25 pęczka
    - Jajko: 1 sztuka
    - otręby żytnie: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Jak zjeść rybę w pracy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jak zjeść rybę w pracy 1. Rybę obtaczamy w jajku i otrębach żytnich i smażymy na patelni grillowej lub teflonowej bez tłuszczu (ew. na min jego ilości). Pomidorki kroimy na pół i grillujemy koło ryby skórą do dołu
    Układamy warstwami szpinak, kiełki (mogą być takie 1 min trzymane na patelni), pokrojoną w kostkę rybę, połówki pomidorków i pokrojony w plasterki czosnek. Całość polewamy łyżeczką oliwy i ozdabiamy natką pietruszki.
    SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować