Japońska zupa grzybowa z makaronem gryczanym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Szybka, zdrowa, lekka. Po niej czuję się wspaniale. Jestem po niej pełna energii, a jedząc ja myślami jestem w Tokio.

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 wiązki makaronu gryczanego Soba Tokyo
    2 szklanki wywaru z grzybów shitake
    6 kapeluszy suszonych grzybów shitake
    4 pieczarki
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka sosu rybnego
    1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
    kilka kropel oleju sezamowego
    1 łyżeczka sezamu
    dymka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Japońska zupa grzybowa z makaronem gryczanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj makaron.
    Grzyby shitake umyj pod bieżącą wodą i zalej wrzaskiem. Mocz ok 15 minut. Kiedy grzyby będą miękkie potnij je na paseczki,a wywar spod grzybków zacznij gotować. Dodaj sos sojowy, rybny i odrobinę cukru. Teraz czas na shitake i pieczarki. Wrzuć i gotuj ok 5 -10 minut.
    W miseczki nałóż makaron i zalej zupą. Skrop olejem sezamowym (nie za dużo) , posyp sezamem i dymką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować