Jarzynowa z kalafiorem i czeroną soczewicą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Bardzo smaczna,sycąca i rozgrzewająca zupka

  • 45 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    1.5 marchewki
    1 pietruszka
    2 zielone liście pory po 6 cm
    5-6 różyczek kalafiora (może być mrożony)
    1/2 szklanki czerwonej soczewicy
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki śmietany 12%
    1 litr wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jarzynowa z kalafiorem i czeroną soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i przełożyć do garnka. Zalać litrem wody i zagotować. Zbierać szumowinę która zbierze się na powierzchni. Marchewkę i pietruszkę obrać,umyć oraz osuszyć. Pokroić w słupki. Umytą i suchą por pokroić w cienkie piórka. Różyczki kalafiora pokroić na mniejsze kawałki. Gdy mięso przestanie się już "szumować",włożyć do garnka wszystkie warzywa i dodać sól. Ponownie zagotować. Soczewicę przepłukać pod wodą i odcedzić. Po około 1 minucie od ponownego zagotowania dodać soczewicę. Gotować zupę do momentu,aż soczewica zmięknie. Wyjąć skrzydełka i ostudzić je. Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka. W 2 chochlach wywaru z zupy rozprowadzić śmietanę i wlać do zupy. Zamieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Soczewica czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować