Jarska kapusta z pomidorami i pokrzywą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pyszna, sycąca i niskokaloryczna.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 niewielka główka kapusty białej
    6 pomidorów
    1 szklanka soku z kwaszonej kapusty
    2 duże cebule
    2 słodkie jabłka
    3-4 spore garście suszonej pokrzywy
    sól, pieprz ziołowy
    kilka listków bazylii
    łyżeczka ziela angielskiego mielonego
    łyżka majeranku
    łyżeczka curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok

Jarska kapusta z pomidorami i pokrzywą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i wkładamy do dużego garnka. Pomidory kroimy na kawałki, dodajemy do kapusty. To samo czynimy z cebulami. Jabłka ścieramy na grubej tarce, łączymy z resztą składników w garnku.
  • 2. Całość zalewamy sokiem z kiszonej kapusty i wodą (ilość wg uznania). Zagotowujemy. Po zagotowaniu kapustę doprawiamy pokrzywą i pozostałymi przyprawami. Dusimy do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Pokrzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować